Gserp – zoekmachine ranking tool


Gserp is een zoekmachine ranking tool. Deze tool, welke op dit moment nog volop in ontwikkeling is, is alleen nog als beta te gebruiken is. Gserp geeft je de mogelijkheid om voor verschillende domeinen te checken op welk plek je site zichtbaar is voor verschillende trefwoorden. Het controleert tegelijkertijd ook SEOmoz informatie zoals de domein- en pagina autoriteit (de befaamde mozrank) en het zegt inzicht in keyword data en domein data te bieden.

Gserp is op het moment van schrijven en zolang het in de beta fase is gratis te gebruiken. Het is wel al duidelijk dat er een aantal pakketten beschikbaar komen zodra het volledig uitgerold gaat worden. Het lijkt erop, aan de footer van de site te zien, dat er een “small”, “medium”, “enterprise+” en gratis versie.

Een interessante feature is de mogelijkheid om notificaties aan te maken. In deze notificaties kan je je via mail laten informeren wanneer er voor enkele keywords ranking veranderingen zijn die je aandacht vereisen. Bijvoorbeeld een trefwoord wat een opgegeven aantal posities daalt of stijgt.

Tijdens het testen van Gserp was het duidelijk dat het een beta versie was. Enkele afbeeldingen werkte niet. Daarnaast was het mogelijk om naar meer detail te gaan voor de trefwoorden, maar daar kwam ik bij een 404 pagina uit. En de gebruiksvriendelijkheid is ook nog niet geweldig, maar het is zeker dat deze zoekmachine ranking tool een interessant project is wat ik de komende tijd zal gaan volgen.

Het ophalen van de ranking gegevens voor de 122 trefwoorden die ik had ingevoerd gebeurde zo ongeveer meteen. Andere informatie zoals het aantal locale zoekopdrachten duurt langer. En het volume wat voor enkele van de door mij opgegeven trefwoorden in beeld kwam week af van de data in de Adwords trefwoorden omgeving. Daarnaast werd de “breed” waarde gebruikt om het potentieel van een trefwoord aan te duiden. Voor het begrijpen van de impact van een ranking is het beter om naar de “[exact]”  waarde te kijken. Dit zegt immers veel meer over de waarde van een trefwoord positie.

[button link=”http://www.gserp.com” color=”green” newwindow=”yes”] Gserp zoekmachine ranking en domein data[/button]

Een reactie plaatsen