Zoekmachine Blekko “slash the web”


Een op de Amerikaanse-markt gerichte zoekmachine die SEO specialisten in Nederland in de gate zouden moeten houden is Blekko.com. Ze beweren zelf dat het een spam vrije zoekmachine is, maar dat lijkt me dat dit door onbekendheid komt. Blekko is een zoekmachine waarbij je doormiddel van slash opdrachten extra informatie kunt krijgen. Een voorbeeld van een opdracht is /SEO. Bij bijvoorbeeld /image krijg je alle afbeeldingen (maar dat lijkt me duidelijk). Veel leuker voor ons is dus de opdracht /SEO. Je moet hiervoor wel een account hebben aangemaakt. Hiermee krijg je de mogelijkheid om alle informatie te bekijken die Blekko van je site heeft verzameld. Je ziet bijvoorbeeld alle “duplicate content”. Of alle inbound-, outbound en interne links in je site of de site die je onderzoekt. Ook kan je zien welke domeinen er nog meer gevonden zijn voor een bepaalde server.

Er is heel veel gedetaileerde informatie te vinden over een domein of een pagina. Deze informatie kan je eenvoudig gebruiken om 2 domeinen of pagina’s te vergelijken. Dit geeft je enorm veel handige informatie om te begrijpen wat de strategie is van je collega site beheerders.

Bekijk hieronder twee voorbeelden van informatie die ik heb opgehaald. De ene is voor paulg.nl. De tweede is voor een vergelijk van nu.nl en telegraaf.nl.

Ik zou zeggen. Probeer de zoekmachine Blekko eens uit en zie op welke manier deze je kan helpen bij het onderzoeken van het web naar de voor jou beste strategie.

 

 

 

Een reactie plaatsen