De beste WordPress SEO plugin “WordPress SEO”


Voor WordPress zijn er vele plugins om je WordPress installatie meer SEO vriendelijk te maken. Als je in de plugin omgeving van WordPress zoekt krijg je bijna 1000 resultaten terug. Sinds kort gebruik ik voor één van mijn sites WordPress SEO van Yoast en dit is volgens mij één van de meest uitgebreide en gebruiksvriendelijke SEO plugins die ik ooit heb gezien.

Tot voor kort gebruikte ik eigenlijk alleen de WordPress SEO pluginAll in One SEO Pack” om mijn posts te optimaliseren. Tegenwoordig ben ik voor mijn meeste sites (PaulG.nl moet op het moment van schrijven nog gebeuren) overgestapt. WordPress SEO bied heel veel opties en toont op een eenvoudige manier hoe je site eruit gaat zien in de SERPs. Dit helpt enorm bij het creëren van relevantie. Dat is immers wat je probeert te bereiken. Je begint al in de zoekmachine SERPs beginnen met het beantwoorden van de verwachting van je zoeker en het helpt dan dat je in beeld krijgt hoe je titel en description  er uit gaan zien.

Enkele opties van WordPress SEO:

  • Titel-instellingen
  • Indexatie regels
  • Social (Facebook)
  • XML sitemap
  • Permalinks (2.0 – verbeterde versie van de standaard WordPress optie)
  • Kruimelpad-instellingen
  • RSS inhoud instellingen
  • En nog meer…

WordPress SEO is één van de weinige SEO plugins waarbij er veel belangrijke SEO onderdelen bewerkt kunnen worden. Sterker nog het voegt een aantal andere plugins samen in één. Zo  heb je de mogelijkheid om de door WordPress standaard toegevoegde categorie en tag URL toevoeging te verwijderen. Ook kan je eenvoudig je sitemaps aanmaken en je site verifiëren bij Google, Bing en Alexa. WordPress SEO is verder in staat om een kruimelpad voor je aan te maken (mits je template dat toelaat of dat je daar aanpassingen voor doet). Facebook metagegevens toevoegen (social signalen). Standaard zaken waarden opzetten voor de homepage en standaard pagina’s en nog veel meer.

Als je de WordPress download statistieken bekijkt zie je dat de eerste beta release al even bestaat. Maar dat deze plugin vooral in de laatste maanden vaak gedownload wordt en ik begrijp wel waarom dit gebeurd.

WordPress SEO plugin is in mijn beleving een must-have. Als je deze eenmaal bent gaan gebruiken wil je geen andere meer. Wat vinden jullie hiervan?

Links:
WordPress SEO plugin
WordPress SEO plugin op wordpress.org

All in one SEO pack plugin op wordpress.org

Bekijk een meer indepth review op seo.com.

Nog 2 screen shots:
 

Een reactie plaatsen