Klaar met spam accounts op je forum of blog?


Elke blog en forum eigenaar heeft er last van: SPAM. “Gebruikers” die zich aanmelden, maar die eigenlijk alleen maar proberen een ‘reactie’ achter te laten zodat ze ook een link vermelding krijgen vanaf jouw site. Dit gebeurd helaas ook bij de wordpress installatie die ik gebruik voor mijn SEO blog seopedia.nl. In werkelijkheid zijn dit robots die door black-hat-ers ingezet worden om op zoveel mogelijk plaatsen link-vermeldingen te krijgen.

Bij bijvoorbeeld de site ‘Stop Forum Spam‘ is het mogelijk om het gebruikte email adres en ip-adres te controleren. Als het een emailadres is wat gebruikt wordt door zo’n robot dan komt het in deze database te staan. Erg handig als je het gebruikersbestand in je eigen site ‘schoon’ wilt houden.

// <![CDATA[
document.write(‘Een voorbeeld “gebruiker”‘);
// ]]>[Je javascript staat uit en daardoor zie je geen link naar stopforumspam.com] die op paulg.nl geprobeerd had zich aan te melden. Uiteraard is deze weer verwijderd uit mijn gebruikerslijst.

Er bestaat een wordpress “Stop Spammer Registrations Plugin” waarmee je direct in Stopforumspam.com kunt controleren of een “gebruiker” in die database voorkomt. Deze plugin kijkt gelijk ook in 2 andere soortgelijke databases genaamd: Project Honeypot, and BotScout. Ik heb de plugin net als ruim 14.000 wordpress gebruikers met mij ge├»nstalleerd om deze spam gebruiker problemen tegen te gaan. Voor Project Honeypot en voor Botscout heb je een API nodig.

[even in utopie modus]Het zou toch mooi zijn als er geen spammers meer bestonden.[en weer uit utopie modus].

Een reactie plaatsen