Wordpress Plugins

De 10 beste WordPress plugins


Er zijn inmiddels meer dan 22 duizend plugins in de WordPress Plugins Directory. Voor elke doel zijn er wel een aantal, maar welke zijn nu de beste WordPress Plugins? Hieronder vind je een overzichtje met de 10 die ik in mijn sites gebruik om de site sterker te maken voor SEO.

 1. WordPress SEO
  Eén van de beste SEO plugins die op dit moment voor WordPress bestaan. De plugin is gemaakt door Yoast en geeft je de mogelijkheid om alle onderdelen aan te passen die voor SEO bewerkt moeten kunnen worden. Je kunt uiteraard de titel en description aanpassen. Daarnaast kan je pagina’s en post een noindex en of nofollow geven. Je kunt pagina’s redirecten en nog veel meer.
 2. Google Analytics for WordPress
  Een Google Analytics plugin van Yoast met veel extra mogelijkheden, zodat je een goed beeld van je verkeer krijgt.
 3. Project Tasks
  Een plugin die alleen zichtbaar is in je dashboard. Het bied de mogelijkheid om ideeën en taken bij een pagina op te slaan en om deze aan een gebruiker toe te wijzen.
 4. Redirection
  Dit is een handige plugin die een overzicht aanlegt van alle verzoeken die een 404 (pagina bestaat niet) genereren. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om deze met een 301 permanente redirect om te leiden naar een andere relevante pagina.
 5. SEOmoz Linkscape Stats
  Deze plugin toont, met de gratis API, enkele gegevens over de link sterkte van je site. Met de pro versie krijg je nog meer informatie over het link-profiel van je site.
 6. Akismet
  De plugin om spam reacties automatisch te verwijderen. Je wilt geen spam reacties als je sterke SEO wilt opzetten. “user generated content” is belangrijk, maar niet van spammers.
 7. Stop Spammer Registrations Plugin
  Dit is naast Askimet een plugin om spam reactie te bestrijden. Er wordt gekeken in enorme databases met spam emailadressen en ip-adressen, zodat je niet constant bezig bent met te kijken naar spam reacties.
 8. W3 Total Cache
  Deze plugin helpt je om je site te versnellen. Een gecachte pagina kost minder tijd om te leiden en dat is goed voor de gebruiker. En dat is iets waar je als webmaster rekening mee moet houden en wat daardoor ook voor SEO van invloed is.
 9. WordPress MU Domain Mapping
  Heb je een WordPress installatie waar je meerdere sites op hebt draaien dan kan je eenvoudig met deze plugin de folders (deze optie moet je wel gebruiken) koppelen aan domeinnamen.
 10. CodeStyling Localization
  Niet echt een SEO plugin, maar wel belangrijk voor de usability van de site. Met deze plugin geef je de WordPress installatie de mogelijkheid om via je dashboard teksten aan te passen. Dit is handig voor als je een plugin of template gebruikt die niet in het Nederlands is.

Een reactie plaatsen