Tagxedo – word cloud met styles


Op zoek naar een online tag cloud generator? Met de site www.tagxedo.com kan je een woord-wolk maken in veel vormen en kleuren. Het haalt zelf de woorden op vanaf een pagina. Je kunt ook een tekst invoeren. Vanuit deze lijst met woorden wordt er, bijvoorbeeld in de vorm van een appel, teken of gezicht (of zoals voor SEOpedia een sleutel) een tag-cloud gegenereerd. De woorden kunnen in verschillende kleuren en lettertype worden weergegeven. Verder worden de woorden in verschillende font-grootte weergegeven.

Er zijn heel veel instellingen mogelijkheid. Je kunt de teksten laten linken aan bijvoorbeeld een zoek url, zodat als de woorden geklikt worden er ook een pagina getoond wordt die relevant is.

Een grappige en behulpzame feature is de mogelijkheid om “een spin” te geven. De word cloud generator doet dan echt zijn werk. Alle mogelijke instellingen worden op een willekeurige manier aangepast.

Helaas helpt de word cloud generator niet echt met je SEO. Buiten dat het een leuke manier is om een tag-cloud weer te geven en het is zeker iets waar mensen naar kijken moet je het importeren via een iframe of javascript die beide niet helpen bij SEO. Het kan ook via een afbeelding en dat zou nog het dichtst bij een SEO oplossing kunnen komen. Daarnaast duurt het laden vrij lang en ook dat komt het gebruiksgemak niet echt ten goede.

Een voorbeeld:

Een reactie plaatsen