snelheid website testen met WebPagetest.org


Met deze handige en uitgebreide tool waarmee je de snelheid van je website test is het mogelijk om tot op detail te zien waar je je site nog kunt verbeteren. Je kunt instellen vanaf welk deel van de wereld de snelheidstest moet plaatsvinden. Het kan onder andere vanuit een server in Amsterdam, maar ook London, Sydney, New York of Brussel behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast is het mogelijk om aan te geven met wat voor internetverbinding (56K Dial-up, DSL of nog sneller) dit moet gebeuren.

Nu de snelheid van je website meten bij WebPagetest.org?

Er zitten een aantal geweldige features in deze tool. Zo is het mogelijk om je eigen website te vergelijken met enkele van je concurrenten. Je kunt daarbij tot op 0,1 seconde zien welke site wat laat en zo bepalen of de sites van je concurrenten sneller in beeld komen bij de bezoekers. Deze informatie is te zien als een afbeelding in een filmstrip. Maar het kan ook als een echte video. Heel overtuigend als je een gebrek aan snelheid binnen een organisatie wilt aantonen.

Op de overzichtspagina, zie de “web page performance test for paulg.nl” afbeelding hieronder, zie je al veel. Je kunt de website snelheid informatie op  het is mogelijk om alles tot op detail te bekijken.

Via de optie “visual comparison” is het mogelijk om je eigen site visueel te laten laden samen met maximaal 8 andere sites. Onder deze andere site kan je ook heel grote sites zoals Google of CNN gebruiken. Als je deze optie gebruikt wordt elke frame als een filmstrip of als een video weergegeven. Bekijk de voorbeelden hieronder:

Website Snelheid video paulg.nl samen met CNN en Google news:
[youtube BDNcx49EtYw]

Dezelfde informatie maar nu als afbeelding:

Een reactie plaatsen