SEO extensions voor Chrome


Er zijn een aantal erg handige Google Chrome extensions beschikbaar voor SEO professionals. Met deze extensies doe je direct research naar een aantal verschillende criteria die erg interessant zijn voor het optimaliseren van je site. Ik heb een opsomming gemaakt van enkele van deze Chrome extensies. De volgorde is willekeurig.

Chrome extensions voor zoek machine optimalisatie:
Klik op de afbeeldingen voor een groter plaatje. Ga naar de Google Chrome webstore voor alle afbeeldingen.

Chrome extensions : SEOmoz mozbarMozbar
https://chrome.google.com/webstore/detail/eakacpaijcpapndcfffdgphdiccmpknp
De toolbar van SEOmoz toont onderaan (of bovenaan afhankelijk van je keuze) een aantal belangrijke getallen. Onder andere de getallen zoals PageAuthority, mozRank, mozTrust en link informatie bieden veel inzicht. Het is daarnaast mogelijk om de pagina te  analyseren waarmee je nog meer informatie krijgt. Verder is het via deze extensie mogelijk om dezelfde statistieken direct te zien in de zoek resultaten.

Chrome extension : SEO Site ToolsSEO Site Tools
https://chrome.google.com/webstore/detail/diahigjngdnkdgajdbpjdeomopbpkjjc
Met deze SEO tool haal je weer andere SEO informatie binnen. Ook in dit geval kan je veel informatie vinden over één pagina, daarnaast heeft deze tool ook de mogelijkheid om de zoek resultaten uit te breiden met SEO informatie. In dit geval zie je onder andere informatie zoals Google Pagerank, Majestic SEO data en bijvoorbeeld Alexa. Ook bij deze tool vind je SEOmoz data en je krijgt informatie over het aantal links gescheiden als intern of extern en followed of nofollowed op de pagina. Verder is er een tab met advies hoe je de pagina zou kunnen verbeteren.

Chrome extension : Speed Tracer (by Google)Speed Tracer (by Google)
https://chrome.google.com/webstore/detail/ognampngfcbddbfemdapefohjiobgbdl
Deze door Google ontwikkelde extensie helpt je met het optimaliseren van de snelheid van je site. Enige tijd geleden heeft Google aangegeven dat site snelheid één van de factoren is geworden waarop site beoordeeld worden. Een hogere snelheid zorgt voor een hogere gebruiksvriendelijkheid en zelfs tot hogere omzetten.

Andere handige Chrome extensions:

Chrome extension : Awesome ScreenshotAwesome Screenshot: Capture & Annotate
https://chrome.google.com/webstore/detail/alelhddbbhepgpmgidjdcjakblofbmce
Om eenvoudig scherm afdrukken te maken van het zichtbare deel van de pagina gebruik je waarschijnlijk print-screen. Met deze tool is dat ook erg gemakkelijk. Je kunt daarnaast een deel van je scherm kopieren en je kunt van de hele pagina een scherm afdruk maken. Je kunt verder de afbeelding bewerken door bijvoorbeeld een bepaald deel te bewerken met een ‘blur’ (onduidelijk maken) tool. Verder is er een optie om direct tekst en lijnen op de afbeelding te plaatsen en je kunt de afbeelding eenvoudig opslaan of direct uploaden naar awesomescreenshot.com.

Chrome extension : Eye DropperEye Dropper
https://chrome.google.com/webstore/detail/hmdcmlfkchdmnmnmheododdhjedfccka
Benieuwd naar een gebruikte kleur op een site? Gebruik deze extensie om eenvoudig de kleurcode op te halen. Werkt net als met de pipet in bijvoorbeeld photoshop of Gimp. Verder bewaard deze tool deze kleuren automatisch voor je.

Chrome Extension : Note-AnywhereNote Anywhere
https://chrome.google.com/webstore/detail/bohahkiiknkelflnjjlipnaeapefmjbh
Een handige tool waarmee je post-it briefjes op een webpagina kunt plakken. Deze digitale ‘gele’ briefjes worden aan een pagina gekoppeld en op die manier kan je dus notities maken. Erg gemakkelijk als je bepaalde zaken wilt onthouden voor een pagina.

Een reactie plaatsen