Balsamiq Online Mockup builder


Met deze online mockup tool maak je eenvoudig een wireframe (draadmodel) van je (nieuwe) website. Het is mockup software waarmee je verschillende website projecten kunt ontwerpen. Het bevat verschillende standaard onderdelen. Denk hierbij aan breadcrumbs, verschillende formulier opties, afbeeldingen, tekst blokken en afbeeldingen. Je kunt dit direct uittekenen voor zowel desktop als mobiele websites en applicaties.

Het maken van een mockup vergroot het bespreekbaar maken van de grafische ideeën. Daarnaast vereenvoudigd het de mogelijkheid om met een groep mensen te bespreken waar bepaalde onderdelen op je site moeten komen zodat de user experience (UX) vergroot gaat worden. Dit is ook direct de reden waarom deze tool op SEOpedia genoemd wordt. Een betere gebruikservaring verhoogt de kans dat iemand direct begrijpt waarom ze via zoekmachines de pagina bezochten. Het verhoogt de kans op een lagere bounce rate en dat is één van de onderdelen die nodig zijn voor het versterken van je site in zoekmachines. Bounce rate en de tijd besteed op je site zijn namelijk enkele van de 200+ factoren waar zoekmachines naar kijken voor het bepalen van de resultaten die in zoekmachines getoond worden.

Het mooie van deze tool is dat je via een online web demo direct kunt proberen. Ga naar de website balsamiq.com en bekijk de video. In de video vind je een link met de tekst “Try web demo“. Daarmee opent een nieuw scherm met daarin een flash applicatie. De tool zelf is niet gratis, maar de kosten van 79 US dollar voor een enkele licentie zijn zeer weinig voor de waarde die de tool je levert.

Enkele impressies van deze online mockup en wireframe tool:

Meer informatie: Draadmodel (Wireframe) en Mockup op Wikipedia

Balsamiq Mockup web-demo

Een reactie plaatsen