Google Analytics Dashboard


Eén van de mooie onderdelen van Google Analytics is de mogelijkheid om een dashboards aan te maken. Deze dashboards kan je helemaal naar eigen wens en dus passend voor je eigen rapportages opzetten. Alle onderdelen van de standaard rapporten kunnen op deze google analytics dashboards gebruikt worden.

Je kunt bijvoorbeeld een dashboard maken met alle trefwoorden en dan gesplitst in twee lijsten. Eén met de trefwoorden met je merknaam en een lijst met de generieke trefwoorden. De trefwoorden met je merknaam zeggen iets over je naamsbekendheid en de generieke of algemene woorden over je organische sterkte.

Wat je ook kunt doen is een dashboard opzetten met alle sales en doel resultaten. Op die manier kan je eenvoudig zien wat nu werkelijk het verkeer is wat de verkopen genereert. Is het nieuw verkeer of terugkerend verkeer? Is het SEO of zijn het andere campagnes? Enz.

Het aanmaken van een dashboard is gemakkelijk. Je klikt op de home button en dan vind je in het linker menu een optie met dashboards.

Google Analytics Menu

In dit blok staat een overzicht met de actieve dashboards en een link met “Nieuw Dashboard”. Als je daarop klikt krijg je een de mogelijkheid om te kiezen voor “leeg canvas” of “dashboard voor beginners”. De eerste is, zoals je al had verwacht, een leeg blad en de tweede voegt alvast wat onderdelen toe.

Er zijn verschillende manieren om data blokken toe te voegen aan je dashboard. Je kunt ze selecteren als je op de pagina zit. Je kunt ze daarnaast over de verschillende kolommen verschuiven. Een andere manier is dat je de normale standaard rapporten gebruikt en dan bovenaan de pagina op “toevoegen aan dashboard” klikt.

Het is mogelijk en erg eenvoudig om dashboards te delen met andere. Dit gebeurd ook regelmatig op verschillende sites. Hier onder vind je een lijst(je) met sites waar je deze voorbeelden kunt vinden. Hiermee heb je nog sneller een handige en interessante Google Analytics dashboard?

Enkele dashboard voorbeelden van Dashboardjunkie.com:

Je kunt op de afbeelding klikken om naar de pagina te gaan waar je de knop vindt om het dashboard aan je analytics toe te voegen.

Sales Cockpit

Blogger Dashboard

AdSense dashboard

SEO + E-commerce Dashboard

Gebruikers informatie

Een reactie plaatsen